Pokémonforumet
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

Det danske Pokémonforum

Du er ikke logget ind. Log ind eller registrer dig her.

Pokémonforumet information og historie

Go down  Besked [Side 1 af 1]

1Pokémonforumet information og historie Empty Pokémonforumet information og historie Fre Sep 08, 2023 4:20 pm

Black Celebi

Black Celebi
Admin

Hej alle.
Her er lidt historie, information samt formål med Pokémonforumet. Jeg håber i vil tage jer tiden til at læse det igennem.

God fornøjelse! Wink

Historie:

I perioden fra slutningen af år 2005 (November) og frem til engang i år 2009 (dato vides ikke) var jeg og rigtig mange andre del af et helt igennem fantastisk fællesskab i form af det danske Pokémon forum, som dengang var en del af den danske officielle Pokémon hjemmeside www.pokemon.dk:

Pokémonforumet information og historie Waybac10

Men historien om DPF (Dansk Pokemon Forum) starter faktisk i Norge allerede tilbage i år 2003, hvor et  Pokémonforum dukker op med linket: http://www.hazardlabs.com/pokemon/index.php. Dog er archive.org's tidligste snapshot fra april måned 2004.

Det første officielle PF ser derfor sådan her ud:

Pokémonforumet information og historie Screen59

Dette forum var blev lavet til den officielle Norske hjemmeside www.pokemon.no, og som det kan ses på billedet herunder, er det meget tydeligt at se at den danske side senere i år 2005 blev modelleret efter denne side:

Pokémonforumet information og historie Screen60

Omkring juni måned 2004 får det norske forum en opdatering, og begynder tydeligt at ligne de fora som Danmark og Sverige også senere fik. Det ses tydeligt på disse billeder at det norske forum allerede var enormt populært, inden det overhovedet finder vej til Danmark og Sverige:

Pokémonforumet information og historie Screen61

Herefter bevæger vi os stille og roligt frem til efteråret 2005 Oktober/November måned, hvor det norske forum får sig et rigtigt domæne, samt på det danske og det svenske forum bliver stillet på benene. Det er også her at forummerne bliver bygget i punbb som er det klassiske layout mange af os som var en del af det oprindelige DPF husker.

Billedet herunder er et snapshot taget af archive.org d. 30/11 - 2005, og viser DPF i sin tidlige opstart, og giver os endda et lille hint om at forummet er kopieret direkte fra det norske hvis man kigger på forummet "Organisert spilling: GBA" der som den eneste forumoverskrift på dette tidspunkt ikke er nået at blive oversat endnu:

Pokémonforumet information og historie Screen62

Som det kan ses på dette billede, som er et af de sidste Snapshot taget af archive.org d. 23 September 2007, så var der omkring 2100 registrerede brugere, næsten 3300 oprettede emner og næsten 60.000 indlæg. Så allerede små to år efter at forummet åbnede, lykkedes det at vokse sig temmelig stort.

Pokémonforumet information og historie Screen12


Henimod slutningen deler historien sig i 3 dele:

- Den danske del
- Den svenske del
- Den norske del.


Vi starter med at afslutte:

Den danske del:

Forummet får i marts måned 2008 et nyt domæne: www.forum.pokemon.dk. Her brydes undertegnedes oprindelige aktivitet med DPF, da domæneskiftet faktisk falder enormt uheldigt sammen med at min pc på det tidspunkt går i stykker. Da der går noget tid på det tidspunkt inden jeg får en ny pc, har forummet i midlertid fået et nyt domæne, som desværre går mig næsen forbi. Faktisk er denne hændelse skyld i at dette projekt ca. 16 år senere sker, da det for mig dengang så ud som om forummet forsvandt ud i den blå luft.

Pokémonforumet information og historie Screen63

Det sidste snapshot taget af archive.org d. 28/2 - 2009, viser et fortsat aktivt forum, med omkring 3400 medlemmer. Det ses også at forummet har fået en strukturel opdatering, hvor spillekategorierne er opdelt i regioner i stedet for spilkonsoller, samt med gen. 4 spillene på sin højde, er der lagt fokus på wi-fi og online-battles blandt andet:

Pokémonforumet information og historie Screen64

Historien for DPF slutter beklageligvis her, med det sidste snapshot på archive.org's wayback machine. Den præcise dato for hvornår forummet lukker ned vides ikke. Der er et stort spring mellem de to sidste snapshots på archive.org (Fra d. 28/2 - 2009 til d. 28/9 - 2009) og det bedste gæt lige pt indtil flere oplysninger dukker op er at forummet lukkede forår/sommer 2009:

Pokémonforumet information og historie Screen65

Parallelt med DPF løb et forum ved navn PokéTeam som blev skabt tilbage i 2006. Hele PokéTeam historien er også en spændende fortælling, dog ikke én jeg vil bevæge mig ind på nu. Efterfølgeren til PokéTeam findes at finde på www.pokemania.dk

Et par andre forsøg på at skabe Pokémon-fælleskaber lykkedes desværre ikke. Af de forummer kan et par stykker nævnes:

DPF - Dansk Pokémonforum

~Suicune Forums~

PokemonDK

Disse forummer er skabt af dengang fremtrædende figurer fra det oprindelige forum, samt det danske Pokémon-fælleskab generelt.
Mangel på reklame, samt opbakning fra Nintendo kan have ligget til grund for at disse fora desværre ikke fik ben at gå på.

I følge en tidligere moderator for det danske pokemon forum, så rejste Nintendo of Europe bekymring overfor Bergsala A/S, som er den officielle danske Nintendo distributør, omkring den direkte kontakt fans i mellem. Dette kan formodes at være årsagen til nedlukningen af forummet, men det er dog blot spekulationer, og ikke noget som er officielt bekræftet af hverken Bergsala A/S, eller Nintendo of Europe.

Undertegnede vil på sigt forsøge at tage kontakt til Bergsala, i håb om at kunne samle flere oplysninger sammen vedr. nedlukningen.
______________________________________________________________________________________

Den svenske del:

Som halv svensker kan det vist ikke komme bag på nogen, at jeg brugte præcis lige så meget tid på det svenske Pokemonforum, som jeg gjorde på det danske. SPF (Svenska Pokémon Forumet) led en noget anderledes skæbne end det danske, og det fik faktisk en brat afslutning sommeren 2008, som det første af de tre forummer.

Den svenske del af fortællingen er gjort i samarbejde med en tidligere moderator for det svenske forum, samt en god personlig ven, Chuck (SPF).

Som det kan ses på billedet herunder, som er et af de sidste snapshots taget af archive.org inden forummet skiftede domæne (ligesom det danske gjorde), så var antallet af brugere på det svenske ikke så meget større end det danske, men ser man på indlægsantallet, så ses det tydelig at det var et meget mere aktivt forum end det danske. Det var samtidigt også et meget uroligt forum, med mange ændringer, nye regler i tide og utide osv.

Pokémonforumet information og historie Screen66

En anden kerneforskel mellem det danske og svenske forum var, at der var et par administratorer som var regelmæssigt aktive på forummet. Med undtagelse af én, så var disse administratorer Bergsala ansatte. Disse foretog mange ændringer undervejs i forummets levetid, og det skabte en del gnidninger, både mellem Moderatorer og Administratorer, samt at det skabte frustration mellem brugerne.

Ifølge Chuck, samt snapshots på archive.org, så var der blevet varslet om at forummet ville lukke. Dog var det meningen at forummet skulle lukkes ned over en længere periode.

Bergsala var begyndt at tage direkte kommando på forummet, og brugte meget energi på at overvåge forummet. Reglerne var blevet kraftigt skærpet, og disse måtte der absolut ikke åbent stilles spørgsmålstegn ved på forummet. Dette skabte en del uroligheder, konflikter og protester moderatorer og administratorer i mellem. Og i slutningen af maj 2008, blev det henover en nat bestemt at forummet skulle lukkes ned. På billedet herunder ses forummet med det nye domæne være nedlukket, med en henvisning til Pokémontråden på det der en gang var det svenske Nintendo Forum:

Pokémonforumet information og historie Screen67

Ud fra aktiviteten på billedet at dømme, så lukkede forummet d. 21/5 - 2008.Sidst rettet af Black Celebi Lør Dec 16, 2023 1:18 am, rettet i alt 2 gange

https://www.pokemonforumet.dk

Black Celebi

Black Celebi
Admin

Hej alle.
Her er lidt historie, information samt formål med Pokémonforumet. Jeg håber i vil tage jer tiden til at læse det igennem.

God fornøjelse! Wink

Historie:

I perioden fra slutningen af år 2005 (November) og frem til start 2008 (Februar/Marts) var jeg og rigtig mange andre del af et helt igennem fantastisk fællesskab i form af det danske Pokémon forum, som dengang var en del af den danske officielle Pokémon hjemmeside www.pokemon.dk:

Pokémonforumet information og historie Waybac10

Datoen for hvornår hjemmesiden, samt forummet åbnede op kendes ikke præcis, men noget kan tyde på at det danske forum blev baseret på det norske, og at dette måske har været åbnet først. Ser man på dette snapshot fra d. 30/11 - 2005, hvor forummet stadig ser ud til at være under opbygning (Nogle forumnavne er endnu ikke oversat fra norsk, der er ikke oprettet nogle regler og bekendtgørelser, samt der er ikke valgt nogle Moderatorer endnu).

Pokémonforumet information og historie Screen26

Af uforklarlige årsager blev både det Danske, Svenske samt Norske pokémon forum lukket uden videre varsel, men med hjælp af archive.org og deres geniale WayBack Machine, samt kontakt til en tidligere moderator for det danske Pokémonforum, har det været muligt at finde en smule information frem.


I følge en tidligere moderator for det danske pokemon forum, så rejste Nintendo of Europe bekymring overfor Bergsala A/S, som er den officielle danske Nintendo distributør, omkring den direkte kontakt fans i mellem. Dette kan formodes at være årsagen til nedlukningen af forummet, men det er dog blot spekulationer, og ikke noget som er officielt bekræftet af hverken Bergsala A/S, eller Nintendo of Europe.


Som det kan ses på dette billede, som er et af de sidste Snapshot taget af archive.org d. 23 September 2007, få måneder før forummet lukkede, så var der omkring 2100 registrerede brugere, næsten 3300 oprettede emner og næsten 60.000 indlæg. Så på de få år som forummet var aktivt, lykkedes det at vokse sig temmelig stort inden nedlukningen.

Pokémonforumet information og historie Screen12

I dette sidste snapshot foretaget af archive.org d. 13 marts 2008 af linket pokemon.dk/forum, ses det at forumet er lukket ned, og ikke længere tilgængeligt.
Den præcise dato for nedlukningen vides ikke, men det blev lukket ned et sted mellem 16/2 - 2008 og 10/3 - 2008.

Pokémonforumet information og historie Screen13

Information om dette forum:

Forummet er bygget i bunbb for at forsøge at genskabe så meget af atmosfæren af det gamle forum som muligt, men samtidig gøre brug af en klassisk, gennemtestet forumhost der tilbyder alle de fornødne funktioner.

Stilen på forummet er forsøgt lavet som en moderne og opdateret fortolkning af det klassiske forum, der havde sin højde i Pokémons 3'e generation, samt lige i starten af 4'e generation, men selvfølgelig opdateret til tidens konsoller og spil.

De elementer der var værd at tage med fra det gamle forum er taget med, og de elementer der er i behov for opdatering, bliver selvfølgelig opdateret.

Pokémonforumet information og historie Screen27

Forummet er indtil videre et Work-in-progress projekt, og vil løbene blive opdateret, tilpasset samt ændret efter behov.

https://www.pokemonforumet.dk

Tilbage til toppen  Besked [Side 1 af 1]

Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum

 
  • ©phpBB | Anmeldelse af misbrug